Page 1 of 1

SOLVED? Find Default Value

Posted: 12 Jun 2017 03:50
by rjbill
It's acting weird.

I think it's defaulting to the second item in the list.
It should at least default to the first item in the list, your last search.

This is when nothing is selected for it to default to.

I thought before, if nothing was selected, it defaulted to blank,
but I don't remember for sure.

Unless there's some new option I don't know about.

Re: Find Deafult Value

Posted: 02 Jul 2017 20:58
by Rickard Johansson
There are several options that may affect the behavior:
1. Use word under cursor as find text...
2. Always use selection as text to find.
3. Use selected text with find next/previous.

Try to disable at least the first one. That should solve your problem, I think.

Re: SOLVED? Find Default Value

Posted: 03 Jul 2017 08:00
by rjbill
I haven't changed any options.

1 and 3 are unchecked and 2, Always use selection as text to find, is checked.

So what should the default be if that is the case? (and nothing is selected, as I stated)

As I said, it looks like it is defaulting to the SECOND item in the Find drop-down list.

And it should probably be blank?

Re: SOLVED? Find Default Value

Posted: 03 Jul 2017 14:14
by Rickard Johansson
It should default to blank. And as far as I can see it does when using the dialog window. The search bar is either blank, or use the last search string (not necessarily available in the drop down list yet).

Re: SOLVED? Find Default Value

Posted: 03 Jul 2017 14:41
by AndreasW
Rickard Johansson wrote:It should default to blank.
As I've written in the other thread, I would prefer if it defaulted to the last used search string, even if nothing is selected. Other editors behave like that too. (Even Microsoft's Notepad behaves that way.)
Rickard Johansson wrote:And as far as I can see it does when using the dialog window.
This is not what I'm seeing. I'm seeing the same strange/wrong behavior as reported by rjbill.

Re: SOLVED? Find Default Value

Posted: 03 Jul 2017 17:35
by Rickard Johansson
The dialog search window should behave the same as the search bar in v12.20. If a text is selected it's used as search text. If nothing is selected, and text at cursor position is not to be used, the last search string is used.

Re: SOLVED? Find Default Value

Posted: 03 Jul 2017 17:47
by rjbill
Rickard Johansson wrote:The dialog search window should behave the same as the search bar in v12.20. If a text is selected it's used as search text. If nothing is selected, and text at cursor position is not to be used, the last search string is used.
That's not what it's doing for me.

I just messed with it and it is defaulting to the last SELECTED search text it used, NOT "the last search text".

I selected some text and did a Find and it defaulted to that text.

Then I deselected and did a Find and it defaulted to that last selected text.
I entered a new text to find. (and "deselected")

Then I did a Find again, and it defaulted not to the last search text, but to the last selected search text,
which is why it looks like it is defaulting to the second item in the drop-down list, because that is the
last selected text find, and the last find text is the first item.

Re: SOLVED? Find Default Value

Posted: 03 Jul 2017 22:13
by Rickard Johansson
V12.20 hasn't been released yet (the current version is v12.12). I'll release v12.20 beta 1 in a day or so. You can try it out then.